29 august 2016

Petiție online: Romanii cer expulzarea ambasadorului SUA din Moldova

Moldovenii cer expulzarea ambasadorului SUA din Moldova, James Pettit, după ce a declarat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent, iar unirea cu România nu este o alegere practică.
Petiție online: Moldovenii cer expulzarea ambasadorului SUA din Moldova„Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a declarat James Pettit.
În replică, inițiatorii petiției spun că Moldova reprezintă teritoriile de la „r.Moldova, r.Siret, Bucovina, Hotin, Republica Moldova și Basarabia (ținutul de la Marea Neagra între Dunare și Limanul Nistrului)”.
„Conform actului de la 1 decembrie 1918 Moldova, Transilvania și Valahia au format un singur stat, în granițele micșorate ale vechii Dacii, un stat cu numele România. Acest act nu și-a pierdut valabilitatea fiind grosolan încălcat de către Germania nazistă și URSS comunistă. După destrămarea URSS, descendenta sa Rusia a format un pseudostat românesc, cu ajutorul persoanelor influențate de la Chișinău și București, Mircea Snegur, Iurie Roșca, Ion Iliescu și alții. În asa fel România nu și-a putut recăpăta teritoriile pierdute”, se arată în textul petiției.
„În acest context a spune că Moldova nu este România este un fals istoric și o sudalmă la adresa tuturor românilor. Domnul Ambasador James Pettit trebuie să părăsească Republica Moldova până la expirarea mandatului”, se mai arată în petiția online care poate fi găsită aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile care nu au legatura cu continutul articolului postat vor fi sterse de catre moderator.
Din respect pentru cititori, recomandam sa va semnati cu nume si prenume.