3 martie 2013

Comunicat din partea combatantilor din Romania



Cu prilejul Zilei Comemorarii aduc sincere condoleante familiilor, mamelor, tatilor si buneilor care si-au pierdut fiii si fiicele in razboiul de la Nistru din 1990-1992, le urez tuturor combatantilor ramasi in viata sanatate, succese si implinirea tuturor gandurilor bune, in interesul natiunii.
Apreciem Declaratia Asociatiei Veteranilor de Razboi din Moldova, referitoare la unitatea nationala si pastrarea Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE).
Noi, combatantii din Romania si tarile UE, cerem ministrului de Interne, ministrului Apararii Nationale, ministrului de Justitie, sefilor de la Uniunea Combatantilor si Veteranilor de Razboi (A. Gamurar, E. Maican, N. Caraman, etc) sa lupte in continuare pentru a-i sprijini pe combatantii lezati in drepturile lor pentru a le apara demnitatea si cauza pentru care au luptat.
Se creeaza o parere de parca politicienii aflati la Putere si-ar dori tacere din partea combatantilor, sa nu auda, sa nu vada si sa moara incet, unul cate unul, de rani, de foame, saracie si nevoi, stergand astfel orice urma din acest episod tragic al istoriei Moldovei - razboiul de pe Nistru.
Noi, combatantii ramasi in viata, suntem datori sa ne aparam drepturile legale, indiferent de presedintii si primii ministri ai Guvernelor, indiferent de partidele de la putere.
Noi am luptat pentru libertate, independenta si integritatea Republicii Moldova, dar si pentru unirea cu patria mama Romania.
Suntem datori sa fim uniti, sa ne respectam, sa ne iubim ca fratii.
Sa comemoram civilizat toate sarbatorile nationale, la slujbele din biserici, sa-i comemoram pe cei cazuti ca eroi!
Eroii si combatantii luptatori nu mor. Ei nu cedeaza inamicului si tradatorilor care si astazi ne dezbina. Drepti, nemiscati, neinvinsi si nemuritori, combatantii privesc pururea biruitori, ducand in maini steagurile triumfatoare ale natiunii.
Lupta continua!

Din partea combatantilor din Romania,
Col. ing. (r) dr. Anatol MUNTEANU