23 noiembrie 2012

Comunicat al Presedintelui SCMD

Anuntam oficial ca, in baza adunarilor de constituire tinute statutar, in prezenta delegatului membrilor fondatori, in zilele de 9 si 10 noiembrie a.c. s-au intemeiat filialele SCMD:

  • Filiala 1 Chisinau
  • Filiala 1 Orhei
Noile filiale grupeaza veterani din razboiul nistrean (1990-1992), distinsi in luptele pentru apararea libertatii, demnitatii si dreptului la existenta, in conformitate cu legislatia europeana a romanilor rasariteni.

SCMD va lupta pentru asigurarea legala de sprijin in domeniile juridic si sanatate a acestor eroi ai neamului romanesc, in majoritate, mutilati sau grav raniti in razboi.

Le uram bun venit in organizatia care militeaza pentru drepturile socio-economice ale militarilor si politistilor romani, ale tuturor militarilor si politistilor in rezerva si in retragere din statele membre NATO si UE. 

Cu aceasta ocazie, transmitem salutul nostru fratesc marelui erou al neamului romanesc, domnul Gl. Bg (r) Anton GAMURAR, fostul comandant al legendarei BPDS (Brigada de Politie cu Destinatie Speciala).

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

49 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. SI CU PENSIILE TAIATE CUM RAMANE?TIMPUL TRECE,VIN VOTARILE PE 9 DECEMBRIE SI....TOTUSI NOI CU CINE VOTAM?CA NE-AM CAM SATURAT DE PROMISIUNI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 7 luni putintica rabdare? Nu mai aveti niciun fel de rusine? Ce v-au promis escrocii astia de-i cocolositi atat? O sa va pricopseasca pe carca noastra?

      Ștergere
    2. DACA VREM SA OBTINEM CEVA, TREBUIE SA IESIM URGENT IN STRADA CA CEI DE LA OLTCHIM. DE LA COL DOGARU, GEN DOBRITOIU SI PREMIERUL PONTA SIGUR NU VOM OBTINE NIMIC! NE DUC CU VORBA CA SA RAMANEM IN CASE.

      Ștergere
    3. Lasati-i, igorati-i pe Dogaru si sustinatorii lui in pace si iesiti in strada, ca sa va vedem si noi cat de multi si viteji sunteti cei al caror patriotism se reduce doar la cuantumul pensiei! Daca Romania da faliment, cine o sa va mai plateasca pensia, vitejilor?
      Iesiti in strada, votati cu PDL, votati PP-DD, ARD, si alte bazaconii din astea, ca o sa "Traiti bine" pana la adanci batraneti, prin boschetii patriei!...

      Ștergere
    4. ...ce nesimtit poti fi, securistule!

      Ștergere
  3. Putintica rabdare "curajosule " anonim! Toate au un timp al lor,n-am spus-o eu ci tocmai un mare scriitor, Paulo Coelho, daca-i auzit de domnia sa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca Paul Coelho este un mare scriitor, atunci cum il catalogati pe Dostoievski ? Sau pe Balzac ? De ei ati auzit, domnia voastra ??? Sau v-ati rezumat la "11 minute" si la cashcavalerul luminii ??? Sa nu uit... apropos de anonim... Mihai si mai cum ???

      Ștergere
    2. Mihai si Vasile. Coelho este intradevar un mare scriitor de-al zilelor noastre. Tradus in peste 60 de limbi si publicat in 150 de tari, cred ca poate fi considerat asa. Ce-am mentionat mai sus parca e din "Zahir" sau din "La raul Piedra am sezut si-am plans". Nu-mi plac Dostoievski si Balzac, sau Sadoveanu. Prefer autorii de factura saxona, englezi sau nord americani.
      In alta ordine de idei: toate conditiile pentru aparitia actului normativ care ne intereseaza sunt indeplinite. Se asteapta doar semnatura premierului. Sa speram ca se va intampla in curand!

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lumea moare si baba se piaptana. D-le Dogaru, d-ta crezi ca ne incalzeste cu ceva initiativa d-tale? Crezi ca ne mai arde noua de patrie, patriotism si alte bazaconii cand patria si-a batut joc de noi? Cineva zicea ca patria e acolo unde ti-e bine. Zi-ne daca pana pe 9 decembrie uslinosii vor semna ordonanta de urgenta privind reintregirea pensiilor militare, nu mai umbla cu abureli si patritisme, ca nu ne incalzeste. Noi nu suntem capabili sa ne rezolvam problemele noastre, daramite si pe-ai moldovenilor de dincolo. Deci... noi cu cine votam?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca acesta este orizontul dumitale de gandire, daca patria insemna numai bani la tescherea, atunci locul dumitale nu este in SCMD. Lasa-l pe Dogaru in pace si cere-te afara din SCMD!
      Statul roman iti plateste pensia degeaba!
      Banu Marian

      Ștergere
    2. Pe timpul lui Ceausescu un tip merge la una din casele de bilete de la Otopeni si solicita un bilet la Viena. -"Dus-intors" intreaba casiera? -"Nu discut cu proshtii" raspunse tipul, si se duse la alta casa.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  6. Dl.col.(r)Mihai poate dvs.faceti parte din cei la care le-a marit Oprea pensia si nu va pasa!Mie mi-a taiat-o si-mi pasa!Si nu-mi place sa fiu mintit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domn, va asigur ca si eu ca multi altii am pensia bine ciuntita de "maretul" duet B-B. Prin urmare imi pasa, ba mai mult decat atat, incerc si eu alaturi de ceilalti colegi din SCMD sa determin revenirea la situatia dinaintea taierilor.
      Pe dvs si pe ceilalti colegi vreau sa va asigur ca nimanui din conducerea SCMD nu i-a promis nimeni nimic, in sensul unor beneficii personale, dara-mi-te "niste euroi" cum insinua cineva. Nu inteleg cum se pot lansa astfel de ineptii.
      Ii respect foarte mult pe cei care au luptat/lupta pe "frontul educatiei". Cu tot respectul insa, vreau sa va spun ca nu trebuie sa comparam fronturile, deoarece nu sunt compatibile. Numai noi cei "din linia intai" am depus un juramant avand ca miza chiar viata noastra. Eu am fost si pe frontul din Kosovo si pe cel din Afganistan. Poate ca nu merit o pensie mai mare ca a unui profesor (care la intrarea in sistem a stiu cu certitudine care sunt conditiile respective!) dar imi merit cu certitudine renta decenta pe care statul roman (numit patrie atunci cand m-a trimis in misiune!)mi-a promis-o atunci cand m-a facut soldat! Imi pare rau ca profesorii si doctorii au salarii/pensii mici, dar eu in special si noi militarii in general nu avem nicio vina, fie ea cat de mica!

      Ștergere
    2. sa le multumim lui "B-B", pt ca au reusit sa ne invrajbeasca unii inpotriva altora!

      Ștergere

  7. Domnule administrator, d-voastra de care parte a baricadei sunteti? Sau poate aveti pensia marita nu ca alti amarati. De ce nu postati si mesajele adevarate nu cele despre Moldova,bla bla....

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe buletinele de vot nu sunt numai U.S.L.si A.R.D. mai sunt si altii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de prost si cat de lichea trebuie sa fii pentru a duce in derizoriu un subiect atat de sensibil si de important pentru Romania, vaicarindu-te de pensia ta diminuata, dar mai mare decat a unui profesor, unui doctor, unui inginer!...
    LAZAR LUCIAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Militar in rezerva
      Nu va grabiti sa faceti afirmatii jignitoare si mai ales nefondate la adresa pensionarilor militari. Portile scolilor militare au fost deschise pentru toata lumea . Daca acolo era raiul, navaleu toti, dar din pacate am mers noi cei mai saracuti pentru ca ne itretinea statul Si va garantez ca nu a fost usor! Eu personal nu am nimic cu dumneata ,cred ca nu ai avut mari tangente cu armata, dar te aprinzi repede si probabil dupa ce gindesti mai profund ...regreti. Cred ca esti un om educat si ma intelegi! Iti pun doua intrbari la care te rog sa raspunzi si apoi sa reflectezi:
      1. Cine este vinovat ca intelectualii, tehnicienii , muncitorii din Romania au ajuns In starea in care sunt? Cred ca nu militarii:
      2. Poate un stat sa existe (mai ales in zona geografica in care noi ne aflam) fara sa fie protejat la nevoie de armata? Iar cine isi permite sa aiba armata, trebuie sa -si permita sa o si intretina! Toate cele bune!

      Ștergere
  10. De ce nu lasati lumea sa-si exprime liber nemultumirile?Cenzura aveam in securitate!Sau avem acuma?Totul in limita decentei!

    RăspundețiȘtergere
  11. LAZAR LUCIAN eu am fost militar nu profesor sau ce spui tu!Eu vreau pensie de MILITAR!!!Vreau numai ce e al meu!Am luptat pentru pensia asta si voi lupta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am luptat si mai lupt - PE FRONTUL EDUCATIEI. Dumneata pe ce front ai luptat, de vrei drepturi de trei ori mai mari decat mine, un profesor? Sau decat un doctor?

      Ștergere
  12. Suntem tradati de conducerea SCMD. Sunt aagentii electorali ai lui Ponta. Li s-au promis avantaje ca sa ne duca cu vorba sa nu protestam. Luca Dragomir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Luca Dragomir,

      Iata conducerea SCMD (Comitetul Director al SCMD):

      PRESEDINTE:

      Col. (r) dr. Dogaru Mircea, tel. 0736601020

      SECRETAR GENERAL (INTERIMAR):

      Gl. Fl. Aer. (r) Balan Iosif, tel. 0744358160, 0727377001

      VICEPRESEDINTI:

      Gl. Mr. (r) Nastase Constantin - Coordonator Departament Economic Financiar, tel. 0722381649, 0736601200, cnastase54@yahoo.com

      Col. (r) Pricina Valeriu - Coordonator Departament Media si Relatii Publice, tel. 0736601001, doleanu@gmail.com

      Col. (r) Racasan Stefan - Coordonator Departament Munca si Resurse Umane, tel. o736600966, fozocos58@yahoo.com

      Col. (r) Varban Aurica - Coordonator Departament Sanatate, Sport, Turism, tel. 0736601080

      Col. (r) Ionascu Victor - Coordonator Departament Organizare si Actiuni Sindicale, tel. 0736601022, victor.ionascu@ymail.com

      Lt. col. (r) Apostol Catalin - Coordonator Departament Relatii, tel. 0723603885, catalin_unul@yahoo.com

      Col. (r) Caloian Monica - Coordonator Departament Juridic, tel. 0736601143, scmdjuridic@gmail.com

      Col. (r) Comaneci Mircea - Coordonator filiale Zona Nord Est (judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui), tel. 0722227343, mcomaneci81@gmail.com

      Col. (r) Macovei Remus - Coordonator filiale Zona Sud Est (judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea), tel. 0736601023, remusmacovei@yahoo.com

      Col. (r) Popescu Victor - Coordonator filiale Zona Sud (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman), tel. 0736601017, victorpopescu9255@yahoo.com

      Col. (r) Dogaru Dumitru - Coordonator filiale Zona Sud Vest (judetele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Valcea), tel. 0736601083, scmdot@yahoo.com

      Col. (r) Aromanesei Radu - Coordonator filiale Zona Vest (judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis), tel. 0736601065, 0722439684, aromaneseiradu@gmail.com

      Col. (r) Cotoi Anton - Coordonator filiale Zona Nord Vest (judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj ), tel. 0736601105, zalauscmd@yahoo.com

      Col. (r) Tudosie Stefan - Coordonator filiale Zona Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu), tel. 0736601085, tudosie_stefan@yahoo.com

      Col. (r) Tudor Marian - Coordonator filiale Zona Bucuresti si Ilfov, tel. 0736601050, tudormarian37@yahoo.com

      Mr. (r) Ungureanu Marius - Membru, tel. 0735682230

      Chiar crezi ca toti acesti oameni sunt tradatori ai rezervistilor militari? Oare nu stii ca inainte de a lua hotaarea din ziua de 16.11.2012 (adica renuntarea la manifestatii publice pana la 09.12.2012), acesti oameni au consultat toate filialele SCMD si ca acesta conduita a fost impusa intregului SCMD?
      Cred ca esti in tabara portocaliilor daca poti sa scrii asa ceva!...
      Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog

      Ștergere
    2. Pai asa spuneti dle Rinciog, de ce umblati cu cioara vopsita? Deci trebuie sa ne luam gandul de la revenirea pensiilor pana la alegeri, si nu trebuie sa iesim cumva in strada, tot pana la alegeri. Va citez: ”La sedinta Comitetului Director (largit) care a urmat, s-a stabilit suspendarea manifestatiilor stradale, pe durata negocierilor cu Guvernul.” Sa inteleg ca negocierile cu Guvernul vor dura tot numai pana la alegeri? Ca dupa alegeri va trebui sa ne resemnam?

      Ștergere
    3. Daca sunteti membru SCMD si doriti sa dialogam, o pot face cu placere. Dar nu cu anonimi ci cu militari in carne si oase, posesori de nume si prenume. Refuz dialogul (pt ca nu vreau sa pierd timpul de pomana) cu basiti, pedelisti, uneperisti, PPDD-isti, ARD-isti...
      Lt Col (r) Dumitru Rinciog

      Ștergere
    4. Dle Lt Col (r) Dumitru Rinciog, daca sunteti onest, va solicit, respectuos, sa (re)publicati, pe site-ul SCMD, PV al sedintei Comitetului Director (largit), din ziua de 16.11.2012, din care sa rezulte, in mod explicit, (adica prin propuneri nominale si luarea deciziei colective prin vot la vedere) cum s-a ajuns la decizia de renuntare la manifestatii publice, pana la 09.12.2012), ca sa stim si noi ce avem de facut, in cunostinta de cauza!

      Ștergere
    5. Daca sunteti membru SCMD, va pot trimite acel proces verbal.

      Ștergere
  13. Pentru LAZAR LUCIAN:
    Esti un om de nimic daca iti permiti sa faci peste 30000 de cadre militare aflate in aceasta situatie prosti si lichele.Eu nu cred ca profesorii doctorii si inginerii tai, au plecat de acasa la 14 ani (liceu militar),au servit sub drapel (cu multe sacrificii familiale) 35 de ani,au fost in 4 teatre de oeratii (zone de conflict armat pentru tine), au lucrat in comandamente NATO (cu rezultate remarcabile)si au sarit sa apere populatia civila ori de cate ori a fost nevoie! Asa sa-ti ajute DUMNEZEU....ca suflet negru ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu respect Armata si pe oamenii adevarati din componenta ei. Inteleg ca militarii sa aiba o pensie mai mare decat a mea, decat a unui profesor de liceu, dar nu de inteleg aceasta diferenta uriasa - un subofiter sa aiba pensie de 4 ori mai mare decat a mea!..
      Aici insa nu era vorba despre pensii ci despre unirea celor doua state romanesti, iar dumneata, ca militar, ar trebui sa fii primul om din tara asta care sa lase totul la o parte pentru interesul general al patriei!
      Dar pe dumneata te intereseaza doar teschereaua plina, fapt caracteristic unui om de nimic, care nu vede decat burdihanul sau, si nu viitorul tarii.
      Eu refuz sa cred ca esti militar. Esti mai degraba o molusca, o jivina sau un agent rus care baga zazanie printre romani.
      Militarii adevarati sunt destepti, sunt altruisti, sunt oameni pentru care notiunile de patrie si patriotism sunt sacre.
      Prof. LAZAR LUCIAN

      Ștergere
  14. Pe FRONTUL EDUCATIEI ce luptai in vacantele elevilor sau studentilor?Sau in FERESTRELE LIBERE in cursul zilei?Cunosc bine mediul didactic.Eu mi-am ales meseria,am stiut salariul,pensia MILITARA ,privatiunile serviciului militar!LAZAR LUCIAN tu ti-ai ales altceva!Ai stiut salariul,pensia...deci de ce ne comparam?Sincer...

    RăspundețiȘtergere
  15. Prof.LAZAR LUCIAN inseamna ca tu ai pensie de 412 lei daca tu crezi ca subofiterul are de 4 ori pensia ta,esti complect dezinformat!Cat crezi ca e valoarea pensiei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pensia mea este de 12 milioane lei. Stiu sigur ca sunt multi subofiteri care au pensii de peste 40 de milioane. Nu mai amintesc despre pensiile de 60-80 de milioane ... Dar ma opresc aici, din respect pentru militarii adevarati care au facut posibil comunicatul de mai sus si care lucreaza, indiferent de pensia pe care o au, in interesul Romaniei, adica al tuturor romanilor.
      LAZAR LUCIAN

      Ștergere
    2. Domnule profesor, vreau sa va spun ca ma bucura foarte mult anuntul SCMD cu privire la constituirea unor filiale ale SCMD dincolo de Prut. Macar noi sa facem ceva, oricat de putin, dar cu siguranta mai mult decat fac altii doar din vorbe. La primele alegeri prezidentiale am votat cu ... Mircea Druc, de atunci m-am gandit la ce-ar fi daca ....?
      In alta ordine de idei: in armata, inainte de bulversarea creata de antinationalii portocalii (cat ma caiesc ca i-am votat!)in domeniul rentelor militare, nu existau decat 3-4 "pensii" ce depaseau 5.000 (pentru generalii cu patru stele care au fost sefi ai SMG), dar nu iau in calcul cativa magistrati militari - care beneficiind de prevederile legii "civile" aveau pensii mai mari. Acum este adevarat, sunt unii maistii militari din aviatie sau radiolocatie care au pensii mai mari decat unii colonei, lucru care nu poate fi OK.In rest, va rog sa cititi ce am scris putin mai sus. Cu bine pentru natia asta care poate va mai fi odata pe valul istoriei!

      Ștergere
  16. ANONIMULE DE LA 17.19 AI AUZIT VRE-O TARA SA DEA FALIMENT?

    RăspundețiȘtergere
  17. Prof.LAZAR LUCIAN te rog nu mai face afirmatii despre pensii de 4000 lei pt.subofiteri!Ai mai sus tabel cu numele si nr. de telefon ale presedintilor din sindicat!Suna pe cine vrei sa-ti spuna valoarea reala a pensiei la un subofiter!De valori de 6000-8000 lei sunt de domeniul S.F.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Personal, nu mă detaşez de politica USL, însă ieşirea noastră în stradă, în conformitate cu drepturile constituţionale, este inevitabilă.
    Am încercat să obţinem pe cale oficială şi discretă un răspuns la un „apel strigat” din sufletele a mii de români care, în caz de război, vor conduce mii de batalioane şi regimente. Poate, dacă vom fi dislocaţi, fizic, mai aproape, în Piaţa Victoriei, de câteva ori, până la 09 decembrie 2012, Domnii Ministrii MAI si MApN, fiind solicitati din mii de voci camaradereşti, va veni să ne spună adevărul despre OUG.
    De fapt, nu dorim decât adevărul. Din acest punct, putem merge mai departe! Prin urmare, optez pentru pregătirea unor mari şi repetate manifestaţii la Bucureşti, cu participarea tuturor filialelor SCMD din ţară, capitală şi judeţul Ilfov (numai militarii pensionari şi familiile noastre soţie, copii), ocazie cu care, solicităm domnului Prim Ministru, Ministrului Apărării si Ministrului de Interne să ne spună adevărul!”.

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule profesor Lazar Lucian,
    Aveti admiratia mea pentru modul cum ganditi si toata compasiunea pentru starea in care va aflati, dumneavoastra, invatatorii si profesorii acestei natii!
    Daca statul roman nu s-a dezintegrat de-a binelea, acest fapt se datoreaza in mare masura unor romani ca dumneavoastra care, in conditii de munca mizere si de batjocura, isi fac totusi meseria. In acesta categorie si in acesta stare se afla si majoritatea cadrelor militare active sau in rezerva.
    Trebuie sa stiti ca scolile in care s-au format si se formeaza militarii romani sunt adevarate bastioane ale romanismului, trebuie sa stiti ca militarii romani sunt patrioti adevarati, isi slujesc tara cu devotament si ii respecta pe invatatorii si pe profesorii lor.
    Cu respect,
    Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sotia mea este profesor dar ea intelege perfect diferenta dintre aceste profesii pentru ca din cauza profesiei mele si-a sacrificat ea cariera si mare parte din viata.
      D-l Lucian Lazar habar nu are de armata si vorbeste ca pe stadion, nu-l periati, spuneti-i adevarul in fata.

      Ștergere
  21. Va propun sa-l lasam in pace pe dl profesor, cu nemultumirile sale si sa vedem dc in urmatoarele doua saptamani suntem capabili (cu sau fara actuala conducere a SCMD), sa ne organizam si sa solicitam guvernului, un raspuns clar, fara echivoc, privid indreptarea nedreptatii facute pensionarlor militari! Asadar, cine este leader-ul nostru care sa ne reprezinte interesele in urmatoarele doua saptamani???

    RăspundețiȘtergere
  22. Stabilim o zi, ne intalnim in fata guvernului toti cei 26.500 de pensionari militari carora ne-au fost ciuntite pensiile si stabilim de comun acord cine va face parte din delegatia care sa negocieze cu guvernul si cele doua ministere.E simplu, nu?Vad ca , conducerea SCMD s-a dat la fund,ii intereseaza patriotismul si musca tete nu ca in fiecare zi cate un asistat social ciuntit la pensieface infart
    Dogaru si Pricina am vazut ca sunt invitati la Tv decat de marionete

    RăspundețiȘtergere
  23. Toate au un inceput:inclusiv falimentul statelor/tarilor.
    Vom ajunge si vom trai si asemenea vremuri,care in prezent sunt de neconceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...vreti sa spuneti ca nu mai sunt suficiente miliarde de aruncat pe borduri, sali de sport in sate pustii, stadioane...in panta etc?...cu alte cuvinte : imbuibatilor, nu va mai ajung miliardele de aruncat pe apa Sambetei??? Sa va fie rusine, hotilor!

      Ștergere
  24. Toate au un inceput:inclusiv falimentul statelor/tarilor.Vom ajunge sa traim si asemenea vremuri, care in prezent sunt de neconceput.De fapt in prezent exista state falimentare numai ca nu sunt declarate falimentare: sunt statele/tarile care au cheltuielile mai mari decat veniturile, (inclusiv SUA) si traiesc din imprumuturi.

    Ca sa restitui imprumuturile trebuie sa existe productie asa cum a facut Ceausescu.

    Directia in care se indreapta Romania este spre statul falimentar. Vor "sari in ajutor" marile corporatii, care vor fi in stare sa ne cumpere cu totul.Vom trai si vom vedea, daca nu se schimba in prezent politicile din toate domeniile.

    Impartirea suprafetei pamantului in tari reprezinta o etapa in istoria de organizare sociala de la mic (tribul) la mare (guvernul mondial).Ca sa existe un guvern mondial nu trebuie sa existe state. Statele nu vor renunta de buna voie la rolul lor de conducator al popoarelor/populatiei. Statele vor renunta de nevoie, deoarece nu vor mai avea putere economica.Neavand putere economica statele isi vor pierde autoritatea in fata propriului popor. Autoritatea va fi preluata pas cu pas de catre marile corporatii mondiale care vor avea din ce in ce mai multe fonduri banesti. Si cine are banii face si legea.
    Nu credeti ca deja traim asemenea vremuri si procesul de pierdere a autoritatii de catre statele lumii este in plina desfasurare ?

    RăspundețiȘtergere
  25. Toate au un inceput:inclusiv falimentul statelor/tarilor.Vom ajunge sa traim si asemenea vremuri, care in prezent sunt de neconceput.De fapt in prezent exista state falimentare numai ca nu sunt declarate falimentare: sunt statele/tarile care au cheltuielile mai mari decat veniturile, (inclusiv SUA) si traiesc din imprumuturi.

    Ca sa restitui imprumuturile trebuie sa existe productie asa cum a facut Ceausescu.

    Directia in care se indreapta Romania este spre statul falimentar. Vor "sari in ajutor" marile corporatii, care vor fi in stare sa ne cumpere cu totul.Vom trai si vom vedea, daca nu se schimba in prezent politicile din toate domeniile.

    Impartirea suprafetei pamantului in tari reprezinta o etapa in istoria de organizare sociala de la mic (tribul) la mare (guvernul mondial).Ca sa existe un guvern mondial nu trebuie sa existe state. Statele nu vor renunta de buna voie la rolul lor de conducator al popoarelor/populatiei. Statele vor renunta de nevoie, deoarece nu vor mai avea putere economica.Neavand putere economica statele isi vor pierde autoritatea in fata propriului popor. Autoritatea va fi preluata pas cu pas de catre marile corporatii mondiale care vor avea din ce in ce mai multe fonduri banesti. Si cine are banii face si legea.
    Nu credeti ca deja traim asemenea vremuri si procesul de pierdere a autoritatii de catre statele lumii este in plina desfasurare ?

    Ca sa nu existe state, acestea nu trebuie sa dispuna de fonduri banesti SI DE ARMATE ACTIVE SI IN REZERVA.

    Ca sa nu existe armata de rezerva aceasta trebuie rupta de armata activa.Este ceea ce se intampla in prezent in Romania cu rezervistii:le-a fost furat statutul de militar si apoi au fost loviti la nivelul de trai(= pensii).

    Profesori "ISTETI" ca cel care comenteaza mai sus nu au inteles pe ce lume traiesc in prezent.
    O armata in rezerva trebuie intretinuta mister profesore care ai luptat pe frontul educatiei (eu as spune a spagilor si a copiatului la examene). Romanii sunt invatati sa fure inca din scolile generale pentru ca elevii sunt lasati sa copie. Daca un profesor nu vrea ca elevii sa copie acestia nu vor putea sa copie.

    La fel si cu statele.Daca un stat nu vrea cu adevarat ca un cetatean sa-l fure, atunci acest fenomen va fi imposibil.In prezent statul roman se lasa furat in mod intentionat de catre proprii cetateni prin diferite metode (evaziune fiscala,furturi din banul public,plagiat, etc).De ce ? Pentru ca statul adevarat nu exista.In prezent este iluzia statului creata populatiei la televizor.

    Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va cum ar mai putea un stat sa creeze propriei populatii iluzia existentei statului fara televiziuni.Acest lucru ar fi imposibil tinand cont de mentalul colectiv din prezent.

    La fel este si cu SCMD.Se foloseste de internet pentru a crea propriilor membri iluzia existentei unei organizatii care lupta pentru drepturile lor. Directia de lupta cu procesele prin instatele patriei nu a dus la rezulatul final.Poate s-a dorit in mod intentionat calea justitiei tinand cont de faptul ca in justitie dureaza ani de zile un proces iar intre timp membrii SCMD ies din sistem pe cale naturala.

    Poate SCMD a fost creat tocmai ca sa tempereze spiritele militarilor rezervisti si sa le creeze iluzia existentei unei organizatii care lupta pentru drepturile lor.Oare de ce s-a ales calea cea mai lunga ? Poate SCMD este un experiment psihologic, prin care se cerceteaza un mod de eliminare a frustarilor unei categorii socioprofesionale mai exact a militarilor rezervisti.Daca nu era SCMD rezervistii ar fi iesit in strada singuri si atunci impactul ar fi fost major asupra mentalului colectiv romanesc tinand cont de faptul ca armata romana activa si de rezerva este pe primul loc la increderea in randul populatiei. Daca rezervistii ar fi iesit in strada in numar de peste una suta mii, atunci ar fi existat riscul ca si celellalte categorii socioprofesionale sa iasa in strada cu milioanele avand exemplul militarilor rezervisti.

    Meditati si la acest "revers al medaliei".

    RăspundețiȘtergere
  26. La multi ani romani, oriunde v-ati afla !

    “ Nu intreba ce face tara pentru tine, ci intreaba ce faci tu pentru ea “.
    Expresia aceasta sadita in suflet, pecetluita zilnic dimineata de sute de ori, pe ritmurile imnului si urcarea drapelului national, in pozitie de drepti, cu privirea spre stindardul care urca, intarita de juramantul sfant marcat prin cuvintele “chiar si cu pretul vietii”, ne-a calauzit, ne-a umplut inimile, ne-a dat speranta unitatii, importantei, demnitatii puterii cuvantului sacru << patrie>>. Pentru el am suferit in poligoane, vara sau iarna, primavara sau toamna, la munci in agricultura, mine, drumuri si cai ferate, canale sau poduri. Pentru acest cuvant am privit noaptea stelele sau dimineata norii de peste oras in locasuri de tragere sau de comanda, cu degetele amortite, spinarile tepene, picioarele inghetate in cizme sau bocanci, sprincemele sau mustatile pline de promoroaca

    “Nu intreba ce face tara pentru tine, ci intreaba ce faci tu pentru ea”.
    Da, ce faci tu pentru ea !?
    Timp de 25-30-35 de ani crezi ca ai facut totul pentru ea. Apoi dupa, crezi ca ai dreptul deplin al vietii ramase, crezi ca ai dreptul la ceea ce prin lege ti se da, crezi ca ai dreptul la liniste, sanatate, decenta si relativa pretuire.
    Atat ceri ca tara sa faca pentru tine.

    Timp de zeci de ani, dupa revolutie, dupa decretarea zilei de 1 Decembrie ca zi nationala, am facut acelasi lucru. Singur si acum de vreo cinci ani, cu fetita, pe care aproape am obligato, ne instalam in fata televizorului pentru marea parada militara. Sa arat fetitei mele de unde am plecat, cine suntem noi, ce facem noi. Sa privim “realitatea” cosmetizata facuta civililor, tuturor platitorilor de taxe si impozite, printre care si noi, al unui buget minimal, iar apoi, la final sa ne luam doza de maretie si importanta pentru un an. Sa privim onorul dat omului, oamenilor, care cu importanta asista, iar apoi sa mai taie, 10, 20, 30 procente, din si asa spoliatul procent din PIB alocat apararii.
    Sa privim Zimbrul, Jderul, Vaisala, Laromul, Ghepardul, TR 85 M1, IAR, Mig. 21 Lancer.

    Ei bine mi-ajunge ! Anul acesta aleg. Aleg intre urmarirea “on line” a paradei de la 11, 00h. si invitatia conducerii Salinei de a o vizita. Cu slujba religioasa, cu un pahar de vin sau tuica fiarta dupa slujba, la 250 metrii in adancimea salinei. Aleg intre demonstratia de "mare forta" si a privirii omului caruia insista sa i se dea onorul si instalatiile de joaca puse in salina pentru copii. Aleg intre bucuria de o clipa in ochii copilului si spectacolul fortei.
    Ea, PARADA, poate fi privita apoi, in inregistrare, la o ora aleasa de mine, singur.

    “Nu intreba ce face tara pentru tine, ci intreaba ce faci tu pentru ea”
    Da intreb, ce faci tu tara pentru mine !?
    Ce faci inainte de a ma umili, numara, indemna sa ies din sistem si cu sila, ASISTA SOCIAL.


    Cu sinceritate
    Avi Boboc

    RăspundețiȘtergere

Comentariile care nu au legatura cu continutul articolului postat vor fi sterse de catre moderator.
Din respect pentru cititori, recomandam sa va semnati cu nume si prenume.