10 octombrie 2016

Nu fi slugă a doi stăpâni!..

                                                                                   de  Iacob C. Istrati
         Lung e drumul și cotit…, dar mergi pe el Drept, ca să nu te clatine îndoielile și vei ajunge la împlinire… 
       Cineva dintre prietenii mei a accentuet dăunăzi, că: «avem un electorat  slab de fire, care este în stare să înghită orice covrig i se îtinde.»   Nu pot fi cu totul de acord.  O fi o parte şi de aceştia, dar în majoritate electoratul nostru s-a «disholbat», cum zice nenea Andrei Cuşnir din Căzăneşti: - Apoi să ştie ei, acei de sus, că eu nu mai sunt acela de ieri, m-am «disholbat» şi nu numai eu, dar aproape toată lumea din sat. Ştim noi încotro  s-o apucăm. Una e rău: că prin 2004 l-am votat pe Roşca şi ne-a trădat şi acum e cam greu de ales  pe acel, care într-adevăr merită şi nu va trăda interesele naţionale.  Dar,  ajunge cât am dus în cârcă mâncători la… şi tâlhari de toate mâinile (partidele). Vrem un om de- al nostru,  român din talpă, care să ţină cu inima şi sufletul la  naţia asta blestemată a noastră, apoi la ceilalţi…, dar să mai fie şi drept, să-i judece pe toţi cu aceiaşi măsură, fie român, turc ori tătar; bogat ori sărac… Hai, spune şi tu care e mai vrednic? Eu numai pe  unul îl văd, pe Mihai Ghimpu, că el nu doreşte să fie «împărat» ca Lupu şi Dodon, el vrea să fie Preşedintele Reîntregirii Neamului şi Ţării, cum a fost pe timpul, când m-am născut eu, român cu act de naştere românesc, dar care astăzi încă nu are nici o valoare. Nimenea nu mi-l recunoaşte: nici ăştea nici aceea de peste Prut. Şi de ce îmi cer atâtea acte şi…bani pentru a mă recunoaşte cine sunt? Se primeşte, că eu îmi târguiesc cetăţenia, mi-o cumpăr…, dar eu nu am vândut-o la nimeni, nici chiar comuniştilor! Apoi, iată, dacă Ghimpu ne uneşte, atunci scap  de intimidarea proastă de a mi-o răscumpăra. Nu spun, că ceilalţi candidaţi, care tot sunt pentru unire n-ar fi demni să –i votez, dar nu pot pe toţi, numai pe unul… E bună şi Vitalia Pavlicenco, care de mult timp se luptă pentru unire, dar a cam trecut timpul ei. Ce a făcut, fiind în fruntea paartidului său, a făcut foarte bine, dar  e timpul să recunoască, că mai departe trebuie de cedat funcţia altuia mai tânăr… Ar fi bine să cedeze şi să iasă cu cinste din cursa electorală, ca de altfel şi ceilalţi candidaţi… Eu, de exemplu, voi vota pentru Ghimpu -  aceste vorbe le-am auzit de la fostul profesor şcolar şi director de şcoală Andrei Cuşnir, care a  împlinit recent 78 de ani.
         Stau şi mă gândesc  cât de multă dreptate are domul professor?!… Mi se pare, că mai bine  ca dânsul nu spuneam nici eu! Adevărate  şi înţelepte vorbe.    Nu e de ajuns, că electoratul e împărţit  în trei  părţi, dar şi candidaţii noştri de dreapta sunt mai mulţi decât partide…
      Iată cum s-au împărţit alegătorii:
   1.  unionişti de stânga, care plâng după timpurile sovietice şi care vor să renască uniunea sovietică de tip nou cu centru la Moscova.
   2. unionişti de dreapta – acei, care vor să  repare acea mare greşeală din 1940 a sorţii acestui pământ numit azi RM  ca să se întoarcă acasă la cealaltă bucată de Moldovă şi la Ţara întreagă.
   3. statalişti – sunt acei, care  nu vor să–şi piardă portofoliile, vor să menţină statul RM, care a fost întemeiat de regimul comunist în 1940 la fel ca şi republica transnistreană în 1992 şi susţin politica Moscovei referitor la identitatea naţională. Ei susţin teoria naţiunii şi limbii moldoveneşti,  născocită de Kremlin.  Statalismul pentru Moldova înseamnă furt în proporții excepționale și, în consecință, decesul acestei țări.
       Fraţi români! Mă adresez în clipele grele prin care trecem, clipe, la care istoria ne-a condamnat- clipe de luptă pentru reîntregirea neamului, ţării, numită - România. Acest nume a semănat frica, panică în rândurile duşmanilor noştri de veacuri, văzând în noi o forţă de temut şi, torcând ura şi invidia printre noi, acţionând pe toate căile şi prin toate mijloacele să ne slăbească moral şi fizic, umilindu-ne, învrăjbindu-ne pentru a ne dispersa, dezbina, reuşind intr-o oarecare măsură să ne înstrăineze prin schimb de hotare, prin creare de „ţărişoare”şi „limbi”, şi ne-au adus, unde am ajuns acum- în pragul dispariţiei ca etnie, ca ţară...
     Salvarea noastră este în Unire!  Începe etapa finală de luptă pentru realizarea Marii Uniri, lupta pe toate căile şi prin toate metodele posibile nonviolente, întru atingerea acestui sfânt ideal.
       Fraţi români!  Fie ca sfârşitul anului  2016 să intre în istorie ca anul unei cotituri radicale în lupta pentru Reîntregirea Neamului şi Ţării!
       Ştiu, că acum, înaintea alegerilor, când avem în această Românie Mică cele mai multe  partide  din lume, iar candidaţi în scrutinul electoral pentru alegerea Preşedintelui RM  şi mai mulţi, ne frământă cea mai grea întrebare: pe cine să votăm?
        De la un timp a intrat în circulaţie maxima: Tinerii si Diaspora vor salva Neamul şi Ţara.  Acest lucru e adevărat. Dacă tinerii s-au unit, făcând un lucru enorm de mare, necesar pentru promovarea valorilor naţionale, şi se află în avangarda companiei de lămurire în masă a priorităţilor, beneficiilor Unirii cu România, apoi la capitolul Diaspora e  trist.
Doamnelor şi Domnilor! Problema de a uni persoanele plecate peste hotarele RM e foarte serioasă şi necesară la moment ca niciodată. De asta depinde poate soarta de mai departe a poporului nostru. Dar e foarte greu de a uni dar, la moment aş propune să organizăm o Asociaţie Mondială a Dacilor din Basarabia (AMDB) la care să adere toate asociaţiile din Diasporă... Problema e, că asociaţiile noastre de peste hotare sunt în majoritate moldoveniste. Pentru a deveni membru al OMDB propunerea mea este de a schimba numele asociaţiilor. Să se numească fiecare -Asociaţia Dacilor din Basarabia. Acesta e adevărul şi soluţia pentru a ne uni într-o organizaţie mondială. Atunci va dispare teama de numele ROMÂN, şi ne vom putea întruni în Congrese noi singuri, acei din Diaspora,  nu la apelul Guvernului de pe Bâc, dar la o hotărâre a unui Consiliu Mondial al Dacilor, la care să luăm nişte hotărâri serioase pentru a înfăptui reformele pe care le aşteaptă poporul nostru.  Motivaţiile de genul: «nu e numaidecât să schimbăm numele asociaţiei din Asociaţia Moldovenilor din Quebek în Asociaţia Românilor (Dacilor) basarabeni din Quebek, că e una şi aceiaşi: ori a moldovenilor ori a…», după cum gândeşte D-na Ala Mândâcanu nu merge, e timpul a spune lucrurilor pe nume, adevărat, aşa cum tre să fie, să nu facem un joc dublu, (povestea cozorocului…).  Hai, să medităm!  Acest lucru îl putem face pe internet. Să pornim grupul de iniţiativă. Ce ziceţi, D-na Elena Drăgălin,  Alexandru Mursa, Dorin Dusceac, Olga Bâtcă şi alţii?  Suntem datori în faţa istoriei  să facem acest lucru, căci de el depinde soarta acestui frumos meleag al nostru. Pentru aceia, ca la viitoarele alegeri parlamentare  să fie   aleşi deputaţi unionişti de dreapta în majoritate.
       Peste o lună noi trebuie să alegem un Preşedinte corect, devotat cauzei naţionale, principial, consecvent în toate acţiunile şi declaraţiile sale, integru, cu verticalitate etc. Sunt sigur, că, dacă Mihai Ghimpu va deveni Preşedinte al RM, va intra în istorie ca cel mai bun şef de stat pe care l-a avut vre-odată R. Moldova. Mai mult, va fi acel Preşedinte, care va reuşi să realizeze obiectivul unirii R. Moldova cu Patria-mamă – România.
      Iată ce ne spune cunoscutul politician român Mircea Druc: «… la alegeri aș vota pentru un candidat-președinte unionist, verificat în timp și spațiu. Acesta este Mihai Ghimpu.»
         Să cităm una din adresarea D-lui Mihai Ghimpu către electorat: « Frați români, vă spun cu mâna pe inimă că vreau să rămân fără slujbă. Nu am nevoie să fiu președintele R. Moldova, deoarece eu vreau ca această funcție să treacă la București, la Cotroceni. Acolo trebuie să fie președintele tuturor românilor. Cu cât mai repede se va întâmpla asta, cu atât mai bine. Eu voi fi președintele R. Moldova care va pregăti Unirea și cel care o va face. Acesta este proiectul meu electoral. Unirea e ceva firesc, pentru că un popor nu poate fi despărțit de un râu care trece prin inima noastră.»
          Fraţilor, Mihai Ghimpu este un politician cu verticalitate, care a mers consecvent spre realizarea obiectivelor ce şi le-a stabilit încă acum câteva decenii. Dlui este un luptător convins pentru cauza naţională şi a dovedit în toţi aceşti ani, că pentru Domnia sa contează interesul cetăţenilor, al ţării, iar alte interese îi sunt străine. Că are neajunsuri multe şi slăbiciuni, păi orice om le are, dar dacă analizezi activitatea lui de la începuturi până acum, apoi vezi persoana care a învăţat a face politică...şi a jucat rolul de politician mai bine ca alţii, manipulând pe duşmanii unirii cu succes. Nu, nu cred să mă înşel . La noi, românii moldoveni, din veacuri nu s-au trădat fraţii şi părinţii (numai la sovetici, alde Pavlik Morozov şi...). Mihai Ghimpu nu poate trăda idealul fratelui  său Gheorghe Ghimpu, care este şi al nostru ideal- Reântregirea  României.
       Cine este vinovat de faptul, că am ajuns astăzi în halul în care se vede?  Eu cred, că vinoveţi suntem noi, poporul: părinţii noştri şi noi - generaţia anilor 50-70… Da, sunt şi părinţii vinovaţi, dar cea mai mare învinuire o purtăm noi, că am permis acestui sistem corupt al organelor de conducere a statului acesta, poreclit "republica moldova" să umple lumea cu noi, românii basarabeni la început prin deportări forţate (1940-50), apoi prin deportări binevole (comsomolschie stroichi 1960-80), ca mai târziu, după dispariţia imperiului sovietic, să vină la putere un sistem neocomunist, care încetul cu încetul s-a transformat într-un sistem de conducere a hoţilor, chiar a hoţilor în lege, ce au dus populaţia Basarabiei la deportări binevole în toate colţurile lumii! Ei ne-au dus de-acasă! Partidele lui  Voronin, Dodon, Usatâi şi Ko… Pe ei să-i  condamnăm! E timpul să ne luăm ţara înapoi, să-o reântregim, să facem o Românie-Dacia aşa, cum a fost odată pe timpul lui Burebista!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile care nu au legatura cu continutul articolului postat vor fi sterse de catre moderator.
Din respect pentru cititori, recomandam sa va semnati cu nume si prenume.